blog eye-opening

BigBrother wenst het Nuon Solar Team veel succes tijdens de Bridgestone World Solar Challenge

Over 4 dagen is het zover, de start van de 13e editie van de Bridgestone World Solar Challenge in Australië! De Bridgestone World Solar Challenge is een tweejaarlijkse wedstrijd voor zonnewagens waar maar één energiebron wordt gebruikt: de zon! De wedstrijd gaat dwars door Australië over een afstand van 3021 kilometer. De start is in de noordelijke stad Darwin en de wedstrijd gaat via Alice Springs naar de zuidelijke stad Adelaide.

De vorige 7 edities wist het Nuon Solar Team 5 keer het “wereldkampioenschap” te winnen. Tijdens de Benzinedag 2015 hebben de kampioenen Jacco Vos en Thijs Overwijk hun bijzondere verhaal over ‘’De race richting een duurzame toekomst’’ gepresenteerd.

Jacco en Thijs zijn met hun team aangekomen in Australië waar de spanning flink begint op te lopen. De teamleden kunnen de race inmiddels wel dromen (letterlijk)! De afgelopen weken hebben zij voor het eerst aan Nuna8 kunnen werken en haar kunnen testen op de Australische gronden.

Technisch en vooruitstrevend als het Nuon Solar Team is, starten zij een livestream waarmee zij alle geïnteresseerden op een unieke manier mee kunnen nemen met het avontuur Down Under.

Volg het Nuon Solar Team!
De live streams zijn op meerdere manieren te bekijken:

Het Nuon Solar Team streeft er naar om op 22 oktober 2015 de wereldtitel te veroveren! BigBrother wenst Jacco, Thijs en hun team heel veel succes!

Nuna8 is er klaar voor!

woensdag 14 oktober 2015