blog eye-opening

Slim beveiligen op afstand reduceert personeelskosten

Het openen en sluiten van een winkel is een risicovol moment. Het liefst zou u een beveiliger op deze momenten willen laten begeleiden. Helaas is dit kostentechnisch niet altijd haalbaar, toch? Met virtual close protection heeft BigBrother in samenwerking met Makro Nederland en Trigion een oplossing ontwikkeld waarbij u, op afstand, de start en einde van de dag veilig kunt laten verlopen.

Het is nog vroeg in de ochtend. De manager van het Makro filiaal stapt zijn auto in en plaatst zijn smartphone in de handsfree-set. Het virtual close protection programma wordt geactiveerd wanneer de winkelzone wordt binnengereden. De winkelzone is een digitaal grensgebied van een aantal straten of wijk die vooraf is bepaald. Bij het enteren van dit gebied krijgt het Trigion-team in de meldkamer een seintje, waarna ze telefonisch contact opnemen met de manager. Ondertussen controleren zij met behulp van de BigBrother beveiligingscamera’s of het om het pand veilig is.

Een tweede paar ogen
Als het Trigion-team iets verdacht ziet, wordt dit gemeld aan een beveiligingscollega die de situatie ter plaatse gaat onderzoeken. De manager wordt ondertussen gevraagd om de auto tijdelijk te parkeren en te wachten op verdere instructies. Wanneer alles in orde is, mag de manager doorrijden naar het filiaal en kan de winkel veilig worden geopend. Totdat de manager binnen is en entreeprotocollen zijn doorlopen, wordt de winkel en de omgeving goed in de gaten gehouden. Aan het einde van de werkdag wordt het proces in omgekeerde volgorde herhaald.

Kostenreductie en veiligheid
De beveiliging op afstand zorgt voor een flinke kostenreductie in personeelskosten voor extra beveiliging ter plaatse én waarborgt de veiligheid en het veiligheidsgevoel van uw werknemers. Virtual close protection is een duidelijk voorbeeld van een intelligente, innovatieve koppeling van systemen en partijen.

woensdag 8 januari 2014