blog eye-opening

Gastvrijheid bij tankstations steeds belangrijker

Horeca binnen het tankstation vraagt andere kwaliteiten van het personeel. Dat zegt oprichter en eigenaar Jacco Heijkoop van The Tosti Club uit Breda. The Tosti Club is 2,5 jaar geleden gestart met 2 stand-alone vestigingen in Breda. Daarnaast ziet oprichter Jacco Heijkoop veel potentie voor zijn tostiformule in het zogeheten out-of-home-kanaal. Daarbij denkt hij onder meer aan vliegvelden, hogescholen, universiteiten en dus tankstations. Tijdens de Benzinedag op 23 maart aanstaande vertelt hij graag voor welke tankstation ondernemers zijn formule geschikt is. 

Formule

Zoals de naam al doet vermoeden focust The Tosti Club vooral op het aanbieden van diverse tosti’s, die in enkele minuten voor de ogen van de klant wordt belegd, gebakken en verder wordt verwarmd in de oven. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van speciaal gemaakt desembrood waar achttien millimeter dikke boterhammen van worden gesneden. De formule biedt een ‘all day breakfast’.

Volgens Heijkoop kan een shop-in-shop van The Tosti Club, die enkele vierkante meters in beslag neemt, prima dienen als een soort bakery. “En op sommige hele grote locaties kan het misschien naast elkaar bestaan, zowel een bakery als een shop-in-shop.”

 

Gastvrijheid

De foodformule wil volledige ontzorging en traint medewerkers tot op elk detail van producttraining en gastvrijheid. “Gastvrijheid is een belangrijk onderdeel van het concept en dat vergt andere kwaliteiten van het personeel dan van verkooppersoneel. Je moet als ondernemer je goed bewust zijn dat je op zoek moet naar horeca personeel dat gewend is  om  gastvrijheid en beleving te bieden.”

 

Gemak

“Onze formule speelt natuurlijk ook in op de gemakstrend van vandaag. Veel mensen zijn bij wijze van spreken nog te lui om nog een boterham te smeren. Steeds meer mensen ontbijten en lunchen buiten de deur. Dan is het als tankstation natuurlijk heel belangrijk dat je daarop in kunt spelen met een aanbod van gezond en gevarieerd voedsel met een concept dat niet de gehele shop in beslag hoeft te nemen.”

vrijdag 17 maart 2017