blog eye-opening

Veiligheid voor bedrijf en medewerker met PumpCheck en AutoAlert

Snel afwijkende transacties traceren en de juiste camerabeelden erbij zien. Weten aan welke pomp iemand heeft getankt. Rik van der Meij ontdekt steeds nieuwe toepassingen van PumpWatch, het digitale camerabewakingssysteem van BigBrother. ‘Het systeem maakt de minder leuke klusjes makkelijk.’  Jongeneel gebruikt inmiddels 3 toepassingen van PumpWatch. De Shopmodule voor grip op de kassa. PumpCheck en AutoAlert voor de veiligheid bij doorrijders. Rik deelt zijn ervaringen.

Kassa weg bij het raam?

PumpCheck vergroot het overzicht over je pompeiland. Het biedt daarmee kansen voor een andere shopinrichting, met bijvoorbeeld de kassa in de bakery. Rik: ‘Wij zijn daar nog wat ouderwets in en hebben de kassa graag bij het raam. Voornamelijk vanwege de binding met de klanten, met wie je oogcontact kan maken. Maar het zou inderdaad goed kunnen.’ Een voorbeeld hiervan is het tankstation van Koen van der Knaap, die met PumpCheck achterin zijn shop werkt.

Doorrijders voorkomen

Jongeneel heeft ook vanaf het begin AutoAlert. Dit product koppelt het kenteken aan de RDW-gegevens en is gericht op doorrijders. ‘Zodra iemand de nozzle pakt, zie je op je kassascherm de RDW-gegevens: auto, merk en kleur. Door de beelden naast de RDW-gegevens te leggen weet je direct of het om een gestolen kentekenplaat gaat, ook geeft het systeem direct aan of het om een doorrijder gaat.

Een veilig en rustig gevoel

Als doorrijders achteraf toch via de politie de rekening krijgen, dan gaan ze jouw station voortaan mijden. Rik: ‘Wat we hiermee uitsparen, weet ik niet. We gebruiken AutoAlert al vanaf het begin, dus ik heb geen vergelijking. Maar ik vind het eigenlijk ook niet het belangrijkste. Het gaat ons vooral om de veiligheid en rust naar je medewerker toe. Het is voor de medewerker namelijk ook heel vervelend als dit gebeurt. Die krijgt misschien achteraf te horen: Was je wel alert? Deze tool biedt de kans om in te grijpen. Het systeem geeft ons veiligheid, rust en overzicht. En het is prettig dat het allemaal in 1 systeem zit. ‘Met allemaal losse systemen waren we er waarschijnlijk nooit aan begonnen.’ 

dinsdag 25 september 2018