Grip op derving dankzij uniform beveiligingsniveau

Inzicht en bewijs van wat mis gaat.

Kris Benoit I Manager Revenue Assurance & Security Delek (Texaco Benelux en BP Frankrijk)

Vier jaar geleden werd Kris Benoit aangenomen als manager revenue assurance & security bij Delek, eigenaar van Texaco Benelux en BP in Frankrijk. Zijn missie: problemen van fraude en diefstal binnen het netwerk aanpakken. Met diverse oplossingen van BigBrother werden verliezen gereduceerd en behaalde het netwerk uniforme veiligheid.


Innovation

Samenwerken met BigBrother betekent voor ons een grote wisselwerking. Als wij een probleem formuleren, denken zij niet alleen mee vanuit hun huidige productgamma, maar ook vanuit de mogelijkheid om te innoveren.

Momenteel maken wij gebruik van de beveiligingsoplossing pumpwatch, geïntegreerd met ons kassasysteem, gekoppeld aan de modules shopwatch, timewatch en de remote system manager. Daarnaast hebben wij oplossingen op het gebied van inbraakbeveiliging, brandbeveiliging en toegangscontrole die BigBrother installeert en onderhoud. In de toekomst willen we gaan werken met BigBrother’s business intelligence.

Insights

In de Benelux hebben we ruim 400 tankstations waarbij het beveiligingsniveau gelijk getrokken is. Zo’n uniform netwerk biedt ons meerdere voordelen:

  • Doordat de basis gelijk en overzichtelijk is, hebben we goed inzicht in toekomstige, mogelijke investeringen
  • We kunnen snel schakelen wanneer materialen het einde van hun levensduur bereiken
  • Doordat systemen modulair zijn, kunnen stations met een hoger risico, door bijvoorbeeld hun locatie in een grote stad, een standaard hoger beveiligingsniveau krijgen.


In het geval van fraude of diefstal moet je goed beslagen ten ijs komen bij een rechtbank of andere instelling. BigBrother’s oplossingen geven inzichtelijke documentatie die dienen als harde bewijzen bij geleden schade. Maar de inzichten kunnen ook worden ingezet om objectief stelling te kunnen nemen tijdens een vraag of klacht van een klant.

Door de BigBrother systemen te implementeren, hebben we inzicht in wat er mis gaat en kunnen we simpele aanpassingen doorvoeren om de business excellence te vergroten. Een praktisch voorbeeld is een situatie waarin een populair product herhaaldelijk wordt gestolen, geconstateerd door de camerabeelden van BigBrother of tellingen. Zo’n product kunnen we in samenspraak met merchandise een andere plaats geven in de shop om de revenue te verhogen.

Impact

De uiteindelijk impact van Big Brother’s oplossingen, is voor de Delek tankstations zeer rooskleurig. We hebben 3 tot 4 procent minder schade sinds de installatie van de systemen. Ook was het mogelijk om direct te kunnen focussen op de core business en werknemers nadat pumpwatch werd geìnstalleerd bij onze nieuwe snelweg tankstations in Frankrijk.

  • Deel