Veiligheidsgevoel van klanten en personeel waarborgen

De werknemers stralen naar de klant uit dat ze zich prettig voelen.

Henk Bijlsma I Tankstation Zwart, Amsterdam

Tankstation Tankstation  Zwart in Osdorp Amsterdam is een waar familiebedrijf met dito sfeer. Voormalig eigenaar, Henk Bijlsma, nam het station een kwart eeuw geleden over van zijn schoonvader. Na de verhuizing naar de huidige locatie werd gekozen voor een merkpomp om zodoende de nieuwe plek aan de doorgaande weg optimaal te benutten. Vorig jaar gaf hij het stokje over aan zijn zoon. Bijlsma werd benoemd als ‚adviseur voor het leven’ en is nog dagelijks op de zaak aanwezig.


Innovation

Sinds 2000 zijn wij klant van BigBrother. Ons uitgangspunt was om het veiligheidsgevoel van onze medewerkers en klanten te verhogen door middel van cameratoezicht. Met ruim 6000 m² hebben we een behoorlijk groot station waarover je snel het overzicht zou kunnen verliezen. Het cameratoezicht zorgt ervoor dat onze medewerkers uitstralen dat ze zich prettig voelen. Dat merkt de klant ook. Dit heeft een positief effect op de loyaliteit van onze medewerkers, maar ook op de omzet.

Vandaag de dag hebben we veel meer dan alleen cameratoezicht. We maken gebruik van pumpwatch, gekoppeld aan ons kassasysteem. Ook hebben we de module kentekenherkenning en autoalert geïnstalleerd. Dit geeft ons de mogelijkheid om het aantal doorrijders terug te dringen.

Insights

Al deze systemen zorgen ervoor dat we veel meer inzicht en overzicht hebben. Dit gaf ons de mogelijkheid om te groeien en uit te breiden. De afgelopen jaren hebben we meer caswash boxen toegevoegd en een bakery toegevoegd aan onze shop. En met succes. Inclusief de bestellingen uit de buurt gaan er zo’n 300 broodjes per dag over de toonbank.

Met pumpwatch hebben we meer grip en controle over de gehele onderneming. We hebben minder mix-ups bij de kassa en een extra paar ogen om de achterzijde van het pand bij de carwash in de gaten te houden. Kleine geschillen met klanten kunnen we nu snel en eerlijk oplossen door camerabeelden bij een transactie te zoeken, we hebben een blacklist voor doorrijders aangelegd middels kentekenherkenning en herkennen valse kentekens dankzij autoalert. Het aantal doorrijders is hierdoor sterk afgenomen.

Van het uitgangspunt veiligheid gaan we nu steeds meer naar de uitgangspunten inzicht en impact. Bijvoorbeeld op het gebied van vandalisme. Door camerabeelden krijgen we inzicht in wat er exact gebeurd. We kunnen het dan niet meer oplossen, maar wel praktische aanpassingen doorvoeren om het een volgende keer te voorkomen.

Impact

Doordat we aan een doorgaande weg zitten vlak aan de snelweg hebben we een hoger risico op overvallen. Binnen korte tijd zou je de A9 op kunnen rijden, maar dankzij het hoge beveiligingsniveau is er op deze locatie nog nooit zoiets voorgevallen.

In het verleden hebben we veel last gehad van doorrijders. Gemiddeld 8 tot 12 pogingen per week. Door de betere camera’s, kentekenherkenning en autoalert is dit aantal met 60 tot 70% drastisch verlaagd. We kunnen deze mensen nu makkelijk vervolgen en herkennen.

Maar de grootste impact zit hem in het feit dat mensen zich op ons station veilig voelen. Hierdoor kunnen wij ons focussen op het doorontwikkelen van het tankstation.

  • Deel