Voor iedere uitdaging in beveiliging en controle een oplossing

BigBrother geeft ondernemers in de retail- en petrolmarkt grip op hun dagelijkse processen door risicogevoelige producten en activiteiten te beveiligen en ingezette innovaties te gebruiken voor een betere klantervaring en een hoger rendement. Onze oplossingen waken immers niet alleen over uw business, ze bieden u ook een bredere kijk.

Oplossingen met impact

'Wij zorgen voor een positief effect op uw business’

Wij verkopen geen camera’s, wij verkopen inzicht. Inzicht in wat er gebeurt in een winkel of een tankstation. Daarom moet onze organisatie anders functioneren, met specifieke operationele processen. Alle facetten van onze bedrijfsvoering (technologie, organisatie & operatie en diensten) zijn volledig afgestemd op het leveren van inzicht met een impact op uw business.

  • Camerabeveiliging
  • Inbraakbeveiliging
  • Toegangscontrole
  • Brandbeveiliging
  • Gasdetectie
  • Artikelbeveiliging

Kennis en expertise benutten

Onze dienstverlening draait om de coördinatie van de intelligentie van onze systemen. Onze klanten zijn immers niet alleen op zoek naar een oplossing die meer controle op hun onderneming biedt. Ze willen ook de noodzakelijke opsporing en oplossing van beveiligingsproblemen uit handen geven. Met iedere stap die wij zetten, zoeken wij dan ook naar een dienstverlening die nóg een stap verder gaat.

Ons engagement ligt in de vermindering van verliezen en schade, bijvoorbeeld door diefstal, interne fraude, incidenten en fouten in de dagelijkse operatie. Want als ondernemer wilt u uw tijd en personeel natuurlijk maximaal benutten voor een optimale klantbeleving en kwalitatief klantcontact. Daarom focussen wij niet zozeer op de opslag van beelden waarop mogelijk een dader te zien is. Tijdrovende opzoekingen in het beveiligingssysteem zet de kostenefficiëntie van uw operatie onder druk en houdt uw werknemers juist weg van de winkelvloer … en van de klant.

Remote Audit Centre - Intelligente interpretatie van beelden en gegevens
Het “remote audit center”van BigBrother moet het beste uit uw systeem halen. In deze controlekamer werken experts van BigBrother die snel en professioneel beelden en data analyseren en interpreteren. Zij kunnen een antwoord geven op beveiligings-, veiligheids-, marketing- en operationele vragen: hoe verlopen de afsluitprocedures? Is er skimapparatuur geplaatst op mijn vestiging? Hoe trouw zijn mijn klanten? Hangen de vlaggen voor de nieuwe marketingcampagne er zoals gepland? Door de uitgebreide ervaring van onze experts krijgt u snel en doeltreffend inzicht en bewijsmateriaal aangeleverd. Zo wordt de verwerking van camerabeelden nog intelligenter en relevanter op een kostenefficiënte manier. Dat stelt u in staat om eventuele problemen meteen op te lossen en snel in te spelen op het klantgedrag.

BigBrother Business Intelligence - Inzicht in klantgedrag
BigBrother Business Intelligence (BBI) voegt een extra dimensie toe aan het inzicht dat onze camerabeveiliging verschaft. BBI genereert constant inzicht in het gedrag van de klanten op uw tankstation en vergelijkt het met de trends in de markt.

Door middel van kentekenherkenning en de toepassing van de verschillende PumpWatch interfaces worden kentekens gekoppeld aan informatie omtrent de transactie(s). Het resultaat is een statistische rapportering, waarmee u de klantentrouw op uw tankstation(s) kunt opvolgen, de synergie tussen uw carwash- en tankstationactiviteit ontdekt en de impact van promotieacties kunt meten. U denkt dus niet meer in termen van volume, maar van klantbezoeken.

Met hun marktinzicht kunnen onze experts ook de gegevens aftoetsen, nagaan waar het beter kan en dat vertalen naar concreet advies om “meer uit uw klant te halen”. Dankzij BBI en deze aanvullende dienstverlening leveren uw klanten u uiteindelijk dus meer op.

Netwerksupport en integratie
BigBrother biedt een brede waaier aan integratie- en verbindingsmogelijkheden met meldkamers, hoofdkantoren, lokale systemen en systemen in de cloud. Wij begrijpen als geen ander hoe belangrijk het is dat uw systemen altijd actief en toegankelijk zijn, ook als zij gekoppeld zijn aan derde systemen. Daarom zijn wij gespecialiseerd in het spanningsveld tussen beschikbaarheid en veiligheid. Want de beschikbaarheid mag nooit ten koste gaan van de veiligheid van het systeem of een invloed hebben op de primaire processen van de organisatie. Wij bieden dan ook gegarandeerde veiligheid binnen een netwerk, conform uw specifieke eisen.

Domeinen

Camerabeveiliging

BigBrother biedt “eye-opening” camerabeveiliging, specifiek ontwikkeld voor de petrol- en retailmarkt. Door de intelligentie die aan de beelden wordt toegevoegd, geven onze oplossingen concreet inzicht in veiligheid, derving en operational excellence van uw onderneming. Onze systemen onderscheiden zich door de toegevoegde waarde die de output van uw systeem u oplevert. U hoeft niet op zoek te gaan naar beelden, maar krijgt een rechtstreeks overzicht van beelden die voor u risicovol of belangrijk zijn. Zowel op het vlak van hardware als van software is onze camerabeveiliging modulair en dus flexibel inzetbaar. Dankzij de geïntegreerde hybride functionaliteit ondersteunen onze systemen zowel analoge als IP-cameratechnologie. »

Inbraakbeveiliging

BigBrother projecteert, levert, installeert en onderhoudt inbraaksystemen en –componenten die voldoen aan de actuele regelgeving en alle nodige keurmerken en certificaten hebben behaald. Wij helpen mee bij het in kaart brengen van de huidige situatie, de opvolging en de implementatie om het gewenste beveiligingsniveau te bereiken. Bij ons kunt u terecht voor de beveiliging van zowel een tankstation als een netwerk met meerdere vestigingen waar een zelfde beveiligingsniveau gewenst is. Aanvullende beveiligingsmaatregelen, zoals een mistgenerator, gasdetectiesysteem of DNA-spray, worden vakkundig geïntegreerd in de beveiligingsoplossing. Wij hebben uitgebreide kennis en ervaring in de aansluiting en het onderhoud van aanvullende systemen van diverse fabrikanten. BigBrother werkt in nauw contact met verschillende meldkamers in binnen- en buitenland. Wij zijn dan ook in staat om uw inbraakcentrale aan te sluiten op de meldkamer van uw keuze. Uiteraard kunnen wij u adviseren bij de keuze van een meldkamer en u helpen bij de aanvraag van een aansluiting. Dankzij de universele remote ontsluiting van PumpWatch via het BigBrother Portal hebben meldkamers eenvoudig toegang tot uw camerabeelden voor alarmverificatie, sluitingsbegeleiding of beeldoverdracht naar de politiediensten. Dankzij de inbraakinterface met PumpWatch controleert u snel en gemakkelijk via het camerabeeld of de gebouwen correct zijn afgesloten en geopend. Bovendien kunt u dankzij de camerabeelden ook alarmen verifiëren.

Toegangscontrole

BigBrother biedt intelligente en geautomatiseerde oplossingen voor het toegangsbeheer op kleine en grote schaal. Voor een beperkt sleutelplan hebben wij TimeWatch ontwikkeld, een softwaretoepassing die geïntegreerd wordt in PumpWatch en StoreWatch.   Voor grotere, complexe installaties maken wij gebruik van modulaire, gespecialiseerde controlesystemen die verder gaan dan enkel toegangsverlening. Werktijdregistratie is bijvoorbeeld een toepassing die toegevoegd kan worden aan het toegangscontrolesysteem.   Door middel van een centrale aansturing van het controlesysteem is het mogelijk om vanuit één locatie de toegang op meerdere locaties te beheren. Toegangspassen kunnen zowel op afstand als lokaal worden geprogrammeerd. Hierdoor geniet u de flexibiliteit om te kiezen voor de werkwijze die binnen uw organisatie past.   Welke oplossing u ook kiest, het is altijd mogelijk om het toegangscontrolesysteem te koppelen aan uw camerabeveiliging. Zo kunt u dankzij de opgenomen beelden nog beter controleren wie waar en wanneer is geweest. »

Brandbeveiliging

BigBrother beveiligt uw onderneming tegen brand. Samen bepalen we een technisch haalbare oplossing die voldoet aan alle eisen, reglementen en wetten. Wij werken uitsluitend met leveranciers die gecertificeerde A-merk producten aanbieden. We hebben ook de gepaste kennis in huis om zowel conventionele als (uitgebreidere) adresseerbare brandcentrales toe te passen.

Gasdetectie

BigBrother past gasdetectiesystemen toe om het risico van gasophopingen in kelderruimtes en stookruimtes op uw tankstation te minimaliseren. Wij installeren en integreren de gasdetectoren op het bestaande inbraaksysteem. Zodra een gasdetector een concentratie van gas detecteert, wordt dit doorgegeven aan de meldkamer. Wij hebben ervaring in het vastleggen en borgen van de opvolgingsprotocollen in samenwerking met de meldkamer of oliemaatschappij. Daarnaast voeren wij periodiek onderhoud uit voor een blijvende werking van het systeem en de handhaving van de veiligheid op het tankstation.

Artikelbeveiliging

BigBrother is de BENELUX-agent van de Zwitserse fabrikant Pataco, innovatieleider in beveiliging van uw winkelproducten. De manier waarop producten worden gepresenteerd en beveiligd, bepaalt in grote mate de klantbeleving in de shop. Met de beveiligingsoplossingen van Pataco minimaliseert u het risico van diefstal bij een open presentatie van de producten. Doordat BigBrother uw camerabeelden kan koppelen aan het artikelbeveiligingssysteem, kunt u uw impact op winkeldiefstal nog vergroten. Zo kunt u het aantal diefstallen terugdringen door een verhoging van de pakkans en een beter inzicht op het opvolgingsproces na activering van het artikelbeveiligingssysteem. »