Gezamenlijk innoveren

Noem mij maar een BigBrother ambassadeur.

Danny Küppers I Head of Security Management Metro/Makro België & Nederland

Sinds 2003 is Danny Küppers werkzaam in diverse security functies bij groothandel formule Makro cash & carry onderdeel van het Duitse retail concern METRO AG. Momenteel is hij eindverantwoordelijk voor security, safety en loss prevention, als Head of Security Management Makro cash & carry Nederland. Enkele jaren geleden werd er gezocht naar een nieuwe beveiligingspartij die sterk was in het verlenen van service en ontzorgen. Prijs kwaliteit verhouding speelde natuurlijk ook een belangrijke rol. De keuze viel op BigBrother. Een vruchtbare en intensieve samenwerking was geboren.


Innovation

Aan het begin van de samenwerking hebben er direct een aantal veranderingen plaatsgevonden. Allereerst stapten we als één van de eerste in Nederlandse retail over op IP-camera’s. Maar nog belangrijker was dat we met de breedte van de oplossingen van BigBrother alle systemen onder één dak konden brengen. Eerst was de toegangscontrole gesplitst van het beveiligings-, alarm- en camerasysteem, nu is alles aan elkaar gekoppeld. Dit scheelt aanzienlijk veel in tijd. Daarnaast heb ik nu één aanspreekpersoon voor al deze domeinen die volledig Makro dedicated is. Dit schakelt sneller en werkt prettiger.

BigBrother verdiept zich in de klant en is geen statische partij. Dit maakt mijn werk makkelijker. Ik ben generalist, maar zij hebben alle specialismen in huis. Dit versterkt elkaar. Ze denken mee en zijn hierin eerlijk. Als we eens wens hebben en zij denken dat het voor ons beter of goedkoper kan dan zeggen ze dat ook. Door dit vertrouwen kunnen we een mooie, langdurige samenwerking aangaan. 

Die samenwerking heeft onder andere de innovatie virtual close protection opgeleverd. Eind 2011 deed ik een idee op om het sluiten en openen van vestigingen veiliger te laten verlopen, maar hierbij wel kosten te besparen. Met dit idee ben ik naar BigBrother gegaan om de uitvoering van techniek te perfectioneren. In samenwerking met Trigion hebben we dit concept verder uitgewerkt, uitvoerig getest en nu met succes uitgerold.

Insights

Het inzicht dat we hebben verkregen door de samenwerking met BigBrother is dat je met innovatief denken op een andere manier veiliger en toch kostenefficiënt kunt beveiligen. Daarnaast betrekken we BigBrother regelmatig tijdens de conceptfase in de nieuwbouwplannen of remoddelingen van vestigingen. Bij grote projecten zal in de tender naar aanbesteding bovenstaand een belangrijke rol hebben in de besluitvorming. BigBrother heeft veel know-how, zij kunnen met de bestektekeningen vooraf al veel details nuanceren om de situatie perfect te krijgen. Ook tijdmanagement en efficiënt te werk gaan, komt deze intensieve samenwerking zeer ten goede.

Ik ben bewust ambassadeur van partnership met BigBrother. Ze staan dag en nacht voor ons klaar en het zakendoen ervaar ik als prettig, betrouwbaar en bovenal efficiënt.

Impact

Alle oplossingen tezamen hebben een positieve impact op onze organisatie. Ook de artikelbeveiliging van Pataco, waarvan BigBrother agent is in de Benelux mag hierbij niet worden vergeten. Ook deze zorgt voor flexibele en adequate oplossingen.’

  • Deel