Maatwerk oplossingen. Ook voor de lokale ondernemer.

‚BigBrother’s koppeling met ons kassasysteem is volledig maatwerk.’

Mark Roffelsen I Praxis Franchisenemer

Sinds 2001 heeft Mark Roffelsen de leiding over drie Praxis filialen in Ede, Apeldoorn en Tiel. Na het videobanden tijdperk werden de bewakingsbeelden overgezet op hard disk, maar hierin zoeken bleef lastig en tijdrovend. Ter voorbereiding op twee nieuwe winkels en vervanging van het huidige systeem werd in 2009 overgestapt naar een maatwerk oplossing van BigBrother.


Innovation

Het maatwerk camerasysteem gekoppeld aan ons kassasysteem is speciaal ontwikkeld voor onze drie vestigingen. Het kassasysteem wordt beheerd door Praxis Nederland. In eerste instantie wilden zij geen koppeling met een ander systeem, omwille van de veiligheid en betrouwbaarheid. Het kassasysteem is onderdeel van het primaire proces van Praxis, dus hun voorzichtigheid was zeer terecht.

BigBrother heeft samen met Praxis Nederland een manier gevonden om het camerasysteem wel te kunnen koppelen, zonder dat de software en veiligheid van de werkomgeving zou verminderen. De integratie van systemen is zo goed bevallen dat Praxis Nederland het uitrollen van deze koppeling voor andere Praxis-filialen klaar heeft staan.

In de toekomst willen we graag over naar IP-camera’s. Die investering is momenteel dusdanig hoog dat we er nu nog mee wachten tot we toe zijn aan vervanging of update van ons huidige systeem,.

Insights

Voor ons is de belangrijkste plus dat we filmdelen per kassabon kunnen zoeken. Dit maakt het systeem toegankelijker en het scheelt veel tijd en energie. Als er problemen of vraagstukken zijn, kunnen we direct de beelden erbij pakken. Vooral rondom retourtransacties passen we dit regelmatig toe. Onze software herkent afwijkingen, bijvoorbeeld als een kassalade wordt geopend zonder verkoop. In combinatie met de beelden kunnen we zien of er daadwerkelijk regels worden overtreden.

Beelden worden ook geraadpleegd bij een gebeurd feit zoals een diefstal. Soms nemen we hierop actie door het product extra te beveiligen of ergens anders te plaatsen, maar vaker gebruiken we deze beelden puur voor de politie.

Impact

De impact van het maatwerk beveiligingssysteem op onze filialen is vooral een geldbesparing. Iedere week kijken we de beelden na van afwijkende transacties en andere risicogevoelige procedures. Door het herkennen en onder de aandacht brengen van fouten en het niet juist opvolgen van die procedures, besparen we aanzienlijk en weten we hoe we het een volgende keer anders moeten oplossen.’

  • Deel