Luxe tanken bij de Pitstop Service van Berkman

Petrol – Tankstation Berkman in Barendrecht heeft sinds enige tijd een speciale service voor tankende klanten. In deze nieuwe Pitstop Service kan de automobilist lekker blijven zitten en wordt er door een medewerker van Berkman getankt, koffie of thee aangeboden en worden de ruiten schoongemaakt. Indien gewenst kan de klant zelfs een broodje bestellen, dan wordt deze naar de klant gebracht. Vervolgens kan de klant comfortabel vanuit de auto met een tankpas of pinpas afrekenen en snel zijn weg weer vervolgen. 

Deze luxe vorm van tanken is mogelijk sinds oktober vorig jaar en wordt steeds populairder. De Pitstop is ingericht omdat onderzoek uitwees dat een bepaald deel (zo’n 20%) van de klanten van Berkman extra service op prijs zou stellen. In samenwerking met strategische partners wordt de Pitstop actiematig uitgebreid met bijvoorbeeld controle van de banden (slijtage, profiel, spanning) of controle van de vloeistoffen. Zo heeft Berkman onlangs in samenwerking met Pirelli en Profile Tyrecenter een hele dag alle banden van de klanten gecontroleerd.

Vooralsnog Gratis

De service is vooralsnog gratis maar voor de toekomst sluit Berkman niet uit dat er een vergoeding wordt gevraagd. Voor de producten die men extra besteld moet gewoon worden afgerekend, maar hiervoor betaald men dezelfde prijs als in winkel. Momenteel werkt Berkman aan nieuwe technieken om ook de betaling bij de Pitstop zo eenvoudig mogelijk te maken. Zo loopt er een proef in samenwerking met BigBrother en MyOrder om klanten bij de Pitstop door middel van hun kenteken te laten betalen. De klant komt dan aanrijden, de medewerker verzorgt de complete tankbeurt en zodra de tank vol is kan de klant direct weer wegrijden. De rekening ontvangt de klant achteraf in de app van On the Go.

Sowieso gelooft Berkman er in dat afrekenen aan de pomp de toekomst is. Wie de shop in wil voor een broodje, snack, tabak of iets anders, meldt zich vanzelf, de rest van de wil vooral snel en goedkoop tanken en ook snel weer op pad, zo is de visie.

De Pitstop Service van Berkman was een van de voorbeelden die tijdens de Benzinedag van BigBrother in Ede werden genoemd als vernieuwend denken bij tankstationondernemers. Insteek van deze jaarlijkse themadag was, gebruikmaken van nieuwe technieken om ook andere diensten aan te kunnen bieden. Het voorbeeld van Berkman is vooral het gebruikmaken van bestaande technieken om daarmee nieuwe servicediensten te kunnen bieden.

Lees ook

Security by design

Design is een hoge prioriteit geworden voor succesvolle bedrijven. Ik heb het niet over hoe iets eruit ziet, maar meer over hoe we interacties kunnen opzetten. Of dat nu een stukje software is of een systeem. Kijken naar sterk presterende bedrijven kan getuige zijn van een sterke design-leadstrategie. Denk aan Apple, Nike, Coca-Cola etc. Voor BigBrother heeft design echter twee kanten; essentieel is de interactie met onze systemen, maar cruciaal is de beveiliging die in dat ontwerp is verweven.

Lees blog

Hoe houd je grip op je multifuel of duurzame brandstof locatie?

De afgelopen jaren zijn het aantal verschillende brandstoffen op een tankstation enorm gestegen. Deze mix in het aanbod biedt de ondernemers veel kansen om verschillende klanten te voorzien, maar ook om bestaande klanten die de switch maken te behouden. Het inspelen op de verschillende type klanten met verschillende brandstoffen is cruciaal om de slag om de consument te winnen van de concurrentie.

Lees blog