Tijdwinst door slim omgaan met techniek

Tijd: het lijkt tegenwoordig ons belangrijkste bezit te zijn. Om meer tijd te besparen, proberen we zo efficiënt mogelijk te werken, Slimme technieken kunnen hierbij helpen, bijvoorbeeld als het gaat om het efficiënt controleren en beheren van de operatie. Doe er uw voordeel mee!

Sneller werken en tegelijkertijd kosten besparen: kan dat? Jazeker! Dankzij goed uitgekiende softwareprogramma’s kunt u meer stations beheren, of met minder mensen. Zo zijn taken te verbeteren en heeft u beter overzicht.

Zijn er nog genoeg plastic handschoentjes? Check!

Een mooi voorbeeld is het automatiseren van uw prijsstrategie: via een softwarepakket kunt u op ieder aangesloten station op elk moment de prijs op de borden aanpassen. Zo wordt het controleren en veranderen van de pompprijzen geen dagtaak, maar bijzaak. Ook de controle van uw tankstations kan tegenwoordig prima op afstand. Hiermee voorkomt u dat uw facilitair medewerker voor niets komt. U ziet via camerabeelden in één oogopslag of actie nodig is als het gaat om het vervangen van handdoekjes, het legen van prullenbakken en het controleren van de verlichting. Door deze controles regelmatig te doen garandeert u een fijne ervaring voor uw klanten.

Noodstop : kwajongenstreek of noodsituatie?

Een ander belangrijk punt is het op afstand beheren van de noodstop en andere alarmeringen. Het komt vaak voor dat een noodstop per ongeluk wordt geactiveerd, door kwajongens of dat er een stroomdip in het spel is. Dit is op camerabeelden eenvoudig te zien. U hoeft dan niemand te sturen, maar kunt het systeem op afstand opnieuw activeren. Dit scheelt tijd, de inzet van een persoon op locatie én gemiste inkomsten. U krijgt direct de juiste beelden van het activeren van de noodstop op uw scherm, zodat u meteen passende actie kunt ondernemen. Want als het wel een noodsituatie is moet er wel ingegrepen worden. Daarom loggen we de gebeurtenissen, zodat u zicht heeft op de inzet van de storingsdienst. Zo houden we iedereen scherp!

In de toekomst hopen we ook – zoals we al in andere landen hebben bewezen – op een veilige manier onbemand lpg tanken te mogen faciliteren. Uw medewerker geeft op afstand de pomp dan pas vrij nadat is gecontroleerd of de situatie veilig is. Op deze manier dragen we ons steentje bij aan een slim netwerk en een efficiënter proces.

Dit artikel is verschenen in inNOVE magazine in maart 2020.

Lees ook

Security by design

Design is een hoge prioriteit geworden voor succesvolle bedrijven. Ik heb het niet over hoe iets eruit ziet, maar meer over hoe we interacties kunnen opzetten. Of dat nu een stukje software is of een systeem. Kijken naar sterk presterende bedrijven kan getuige zijn van een sterke design-leadstrategie. Denk aan Apple, Nike, Coca-Cola etc. Voor BigBrother heeft design echter twee kanten; essentieel is de interactie met onze systemen, maar cruciaal is de beveiliging die in dat ontwerp is verweven.

Lees blog

Hoe houd je grip op je multifuel of duurzame brandstof locatie?

De afgelopen jaren zijn het aantal verschillende brandstoffen op een tankstation enorm gestegen. Deze mix in het aanbod biedt de ondernemers veel kansen om verschillende klanten te voorzien, maar ook om bestaande klanten die de switch maken te behouden. Het inspelen op de verschillende type klanten met verschillende brandstoffen is cruciaal om de slag om de consument te winnen van de concurrentie.

Lees blog